preloader

Pripreme za početak školske godine

pre 7 meseci

Pripreme za početak školske godine

Pripreme za početak školske godine

blog-article

Druga polovina avgusta svim školarcima i njihovim roditeljima predstavlja period kada treba početi sa pripremama za narednu školsku godinu. Posle duže pauze od dva meseca nije lako tek tako se vratiti svim obavezama i svakodnevnom učenju koje se od septembra očekuje. Zato je dobro postepeno ulaziti u rutinu.

Evo nekih koraka koji mogu pomoći.

1. Navijajte alarm za buđenje. Deca vole preko leta duže da odspavaju, ujutru ih ne čeka nikakva obaveza i sasvim je u redu da se lepo naspavaju. San im je preko potreban i za rast i razvoj, kao i za dobro funkcionisanje tokom dana. Međutim, kada počne školska godina, rano buđenje će biti nešto što se podrazumeva i očekuje, pa će biti utoliko teže ako se deca pre toga nisu pripremila.


2. Pripremite pribor, sveske i knjige. Najveću nervozu roditeljima i đacima predstavljaju gužve u knjižarama prvih nekoliko dana u septembru. Zato je dobro iskoristiti poslednje dane avgusta i nabaviti sve na vreme. Isto tako, nastavnici u školi od prvog dana prolaze kroz plan i program, te nije neočekivano da već na prvom času traže da se koristi sveska ili knjiga.

 
3. Podsetite se starog gradiva. U prvim danima septembra đake očekuju inicijalni testovi. Oni nisu razlog za brigu jer ne podležu nikakvom ocenjivanju, osim što služe da se stekne uvid u poneto znanje iz prethodnog razreda. Ipak, da bi se sledeće gradivo lepo savladalo, nije naodmet podsetiti se najosnovnijeg. Ako niste sigurni šta je to osnovno što treba poneti iz prethodnog razreda, tu su početni treninzi unutar svakog Easy starta da pripomognu već na početku.